Branding – elementul cheie al unei afaceri de succes

De ce unele afaceri sunt memorabile iar altele eșuează?

Branding-ul este un proces complex care trebuie să definească unicitatea unui business, altfel spus, prin ce acesta se diferențiază de competiție. Fără a găsi acea poziționare unică în mintea consumatorilor, produsul sau serviciul, cu toate atributele aferente, nu vor reuși să supraviețuiască și să prospere într-o piață extrem de concurențială.

Brandul este printre puținele active ale unei companii care se apreciază în timp. Adidas, fără celebrele trei dungi ale sale ar fi doar un banal și anonim producător de echipament sportiv. Ce credeți că valorează mai mult, fabrica, utilajele, depozitele firmei sau cele trei dungi arhicunoscute?

Branding-ul înseamnă în esență procesul de a descoperi și de a exprima clar și coerent unicitatea unui business. Un brand de succes este orientat spre nevoile și așteptările consumatorului. De asemenea, el comunică bazându-se pe beneficii.

La MSA, procesul prin care dăm voce și identitate unei companii este unul elaborat, implicând resurse și cunoștințe multiple, din domenii ca marketing, advertising, design thinking, business consulting, graphic design, psihologie a consumatorului.

Noi știm să extragem prin mijloace strategice și creative esența unui produs, serviciu sau a unui întreg business. Procesul este unul iterativ și modular, parcurgând mai multe etape: strategie de brand: DESCOPERIRE și DEFINIRE, și manifestarea brandului: DESIGN și COMUNICARE. Etapa de descoperire presupune realizarea unui research intern, a unui audit completat de market research. Definirea înseamnă trasarea strategiei brandului – misiune, viziune, poziționare, retorică a brandului, valori materiale și imateriale. Designul creează identitatea verbală și vizuală – un brand nu este un logo! Comunicarea definește laturile sale interne și externe, brand engagement-ul, PR-ul și planificarea evenimentelor.

La MSA, parcurgem de 25 de ani cu aceeași pasiune, exactitate și coerență toate aceste etape, pentru sute de clienți naționali și internaționali.

Transylvania College

Tetarom

Martplast

Bijuteria Teilor

Starnet

Oxygen Residence

Uniconf

Crown Properties

River Park Hotel

La Lorraine

EMS

Moneygold

Salina Turda

Tarina

VitraQ

Meniu

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.

× WhatsApp Chat